Het bedrijvencentrum

Voor startende ondernemers is het reguliere aanbod aan bedrijfshuisvesting soms te duur of te groot. Speciaal voor deze doelgroep is het Bedrijvencentrum Malberg aan de Florijnruwe 111 ontwikkeld, waarbij de behoeftes die starters hebben op het gebied van huisvesting het vertrekpunt was. Deze beloftes zijn bijvoorbeeld op de doelgroep afgestemde huurprijzen en huurperiodes.

Ondernemen in de buurt

Het gebouw waar vroeger de Keuringsdienst van Waren was gevestigd is sinds eind 2004 in gebruik als bedrijvencentrum voor startende ondernemers. Het gebouw is in eigendom van de gemeente Maastricht. De verhuur van de ruimtes vindt via Team Ondernemen van de gemeente plaats.

Het Bedrijvencentrum Malberg bestaat uit 31 verhuurbare units (kantoorruimte, bedrijfsruimte en opslagruimte) variërend in grootte van 30 m² tot 100 m², die zijn gesitueerd op de begane grond en het souterrain. De huurprijs voor kantoorruimte bedraagt € 85,34 per m² per jaar en voor opslagruimte € 33,21 per m² per jaar (exclusief BTW, servicekosten en voorschot GWL, prijspeil 2021). Zie voor de exacte bedragen de units pagina.

De huurtermijn bedraagt minimaal één jaar met een maximum van vijf jaar. De huurperiode wordt telkens voor de duur van zes maanden voortgezet. Een combinatie van huur van meerdere units behoort tot de mogelijkheden. Naast de individueel verhuurbare units zijn gemeenschappelijke voorzieningen aanwezig, zoals sanitair, pantry's en algemene ruimtes. Parkeren, laden en lossen vinden op eigen terrein plaats.

Bekijk beschikbare units